keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kiskopuisto

Sijainti: Oulu, Nokela
Osoite: Poratie (parkkipaikka)
Karttalinkki tässä.

Kiskopuisto on iso, melko avoin ja maastoltaan tasainen koirapuisto. Isojen ja pienten puolia ei ole eroteltu. Puisto sijaitsee huoltoaseman ja Katri Antellin kotileipomon takana, joten parkkitilaa on mukavasti käytettävissä. Oman mausteensa puistoiluun tuo myös leipomosta leijuvat tuoksut. Puiston ympärillä on myös muuta puistoa (ei siis aitausta) ja asuinaluetta.

Aitaus on suurelta osin ruohikkoista, keskellä on kaivurikoirille hiekkaläntti ja reunoilla puita. Useampi vauhtihyrrä mahtuu juoksentelemaan ja yhden reunustan suurempi määrä puita tarjoaa nuuskutteluympäristön. Onpa joku puistokävijä todennutkin, että sieltä puuttuu vain pieni lampi uimiseen. Ihmisille on varattu yksi penkki ja koirien tarpeille asianmukaisesti keräysastia lapioineen.

Kesäisin kävijöillä on tapana seisoskella keskellä puistoa, joten aitauksen sisällä olevat koirat pääsevät pyörimään portilla vapaana. Talvisin suurin osa ihmisistä seisoskelee portin lähettyvillä, jolloin puistoon saapuminen on mukavampaa omistajien ottaessa koiransa siksi aikaa kiinni.

Talvisin lumitilanne pysyy suht hyvin kurissa jalkavoimalla, eli moni kävijä kiertää aitauksen reunoja lämpimikseen, jolloin lumi tamppaantuu matalammaksi. Toki runsaslumisuus on asia erikseen. Pari nurkkausta olivat ainakin viime talvena riskialttiita, suuri koira voisi niistä mennä ylikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti